Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за стенд заден мост 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за стенд заден мост 156

Колеги колата ми 156 1.9JTD на стенд показва 1.3 градуса наклон на задна лява гума и не могат да го регулират казват че на 156 няма как. Имало възможност за корекция само в другото направление. Някой знае ли дали наистина е така окачването е проверено и е сменено всичко необходимо.
    sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
    156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Така е. Само сходимост може да се регулира.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Мини и на друг стенд за всеки случай и ако пак дава същото начи явно не е сменено всичко необходимо

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Така е. Само сходимост може да се регулира.
        Ясно проблем ли е да се кара така ще се износва ли по-бързо гумата?

Comment

Ще се износва неравномерно...

Comment

1.3 градуса не беше ли нормално? Аз нямам пред мен сега базата с данни, но на мен на 4-те ми колела страничния наклон е такъв с отрицателен знак. При теб ако е на + е проблем. Не си спомням точните данни но със сигурност наклона не е 0 а е -1 и нещо или някъде около 1 или 2 градуса.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ако тампоните на амортисьора горе са поизхабени мисля че може да се получи малко отклонение.......имаше и някакъв допуск все пак в градусите, помня че на последния реглаж казах да ми оставят наклона в максимум към допустимото отзад.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Ако тампоните на амортисьора горе са поизхабени мисля че може да се получи малко отклонение.......имаше и някакъв допуск все пак в градусите, помня че на последния реглаж казах да ми оставят наклона в максимум към допустимото отзад.....
                Привет колега,
                при теб в сервиза правите ли реглаж ???
                Скоро ще идвам, събрал съм някой лев.
                А от Чирпан си ми наблизо !!!

Поздрави от Алфа Ромео клуб - Чирпан
                Екшън Мен - Чирпан
                Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

Не - но 100 метра по нагоре от нас има......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщение
                    Колеги колата ми 156 1.9JTD на стенд показва 1.3 градуса наклон на задна лява гума и не могат да го регулират казват че на 156 няма как. Имало възможност за корекция само в другото направление. Някой знае ли дали наистина е така окачването е проверено и е сменено всичко необходимо.
                    Разширява се едното ухо на амортисьора ( за предпочитане горното )и реглажа си го правиш както си искаш - без никакви проблеми. Само амортисьора е добре да се свали и така да се обработи, но и на място също става
                    Добре е да си сигурен че стенда е читав, т.е. добре калибриран.
                    sigpic
                    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                      Разширява се едното ухо на амортисьора ( за предпочитане горното )и реглажа си го правиш както си искаш - без никакви проблеми. Само амортисьора е добре да се свали и така да се обработи, но и на място също става
                      Много благодаря ще пробвам да го разшира а за стенда ферариста може да каже дали е читав те ме изпратиха там.

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                        Моите хамортисьори съм ги разширил така и преди каране на писта или веднъж годишно минавам на реглаж и си правя наклоните, сходимост итн
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Колата стана супер
                          Стъпва невероятно
                          Благодаря много
                          Екшън Мен - Чирпан
                          Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

Working...
                          X